La FaPaC davant la situació derivada de l’1-O

La FaPaC condemna qualsevol acció que pugui impedir l’exercici dels drets i llibertats en una societat democràtica i plural. La federació defensa els valors de la democràcia, el diàleg i el respecte en els quals han de créixer els nostres fills/es.
Barcelona, 20 de setembre de 2017

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, la FaPaC, fidel al seu compromís històric i estatutari en la defensa d’una escola catalana  -model d’escola de futur i amb una base consolidadament democràtica- impossible d’existir en una societat en què la democràcia, els drets socials, la llibertat d’expressió i el dret a decidir puguin ser vulnerats i base de qualsevol voluntat o opinió política o social, condemna qualsevol acció que pugui impedir el ple exercici d’aquests drets.

Condemnem la utilització partidista de les lleis, i ens situem al costat dels qui tenen clar que les lleis són al servei de la societat i la democràcia. Volem que els nostres infants i jovent creixin amb els valors de la democràcia, el diàleg, el respecte i la llibertat, lluny de qualsevol acció o actitud repressiva.

Davant dels fets succeïts els darrers dies, en relació amb la situació política que viu Catalunya, la FaPaC, com a entitat defensora de la democràcia, la llibertat d’expressió i el dret a decidir, i davant les més que probables accions que atempten contra els drets humans, estenem aquesta condemna a qualsevol acció, sigui quina sigui, que pugui impedir l’exercici ple d’aquests drets, i les llibertats i garanties compromeses.

Manifestem públicament el nostre suport a tots els voluntaris, les famílies, persones, entitats i institucions que treballen per garantir aquests drets. Amb el màxim respecte a la pluralitat de la nostra gran base social, continuarem fent costat a la voluntat del poble de Catalunya, expressada d’una manera cívica i pacífica en reiterades ocasions.

Com a Federació majoritària que representem més de mig milió de famílies de Catalunya, fem una crida a les més de 2.200 AMPA federades a participar en les mobilitzacions que en defensa de la democràcia es convoquin arreu del territori.

AFA?

Benvolgudes famílies,

Com sabeu, l’AMPA de la nostra nova escola es va fundar durant el curs passat per tal d’engegar el curs amb tot a punt. En aquell moment l’escola encara no tenia nom definitiu i l’AMPA va nèixer amb el nom provisional d’AMPA de l’Escola de Dosrius.

En la assemblea de dilluns passat, on estava previst fer el canvi de nom, vam decidir que ens diriem Associació de Familiars d’Alumnes de l’Escola Castell de Dosrius.  Aquesta definició, que associacions d’altres escoles ja han adoptat, respon a la voluntat de representar millor la diversitat de models de convivència que conformen la nostra comunitat.

Ben segur que aviat ens haurem acostumat a dir-nos AFA en comptes d’AMPA!

Nosaltres ja hem començat a utilitzar-lo a les nostres xarxes socials i al blog de l’AFA que anem omplint de continguts i informació. Us convidem a seguir-nos i participar:

Twitter: @AFA_Dosrius 
Cordialment,
AFA ESCOLA CASTELL DE DOSRIUS